Jouw browser ondersteunt niet de vereiste technologie om deze website te bekijken. Upgrade nu.

Openingsuren

Dinsdag - Zondag 10.00 - 17.00
Maandag gesloten

De kassa sluit een half uur voor sluitingstijd. De tentoonstelling is gesloten op maandag, 1 en 2 januari, Hemelvaartsdag, 25 en 26 december.

Toegangsprijzen

€8
Normaal tarief

€6
Groepen (minimum 15 personen), 60+, Studenten, Andersvaliden, Werkzoekenden, Leden van de Gezinsbond, OKV-leden

€1
Jongeren (19 - 26 jaar)

Gratis
-19, KBC-klanten op vertoon van hun bankkaart, Vrienden van het KMSKA, Antwerp City Card, Schoolgroepen, Leraren, Perskaart, ICOM/VMV, Antwerp City Card

Elke laatste woensdag van de maand is het museum gratis toegankelijk.

Antwerp City Card

Met de Antwerp City Card kan je in 48 uur tijd alle troeven van Antwerpen ontdekken. Je krijgt gratis toegang tot kerken en musea en geniet 25% korting op tal van attracties en fietsverhuur. Zo kan je met de Antwerp City Card o.a. de tentoonstelling Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast bezoeken. Bij de kaart hoort ook een gids met een stratenplan en vouchers die kortingen bieden op Antwerpse streekproducten. De Antwerp City Card kost € 28 en is 48 uur geldig vanaf het eerste bezoek.

Rondleidingen

Een rondleiding duurt anderhalf uur en kost € 75 per groep van maximaal 20 personen. Reserveren gebeurt best drie weken voor het bezoek bij de afdeling Educatie van het KMSKA.  Vul het online aanvraagformulier in. Een museummedewerker neemt vervolgens contact met je op om de reservatie af te ronden. Voor bijkomende info kan je bij afdeling Educatie van het KMSKA terecht, publiekswerking@kmska.be of T+32 (0)3 224 95 61.

Scholen

De tentoonstelling Het Gulden Cabinet heeft kinderen en jongeren heel wat te bieden. Interactieve ateliers en museumlessen verruimen hun blik op kunst en maatschappij. Voor boekingen vul je het online aanvraagformulier in. Een museummedewerker neemt vervolgens contact met je op om de reservatie af te ronden. Voor bijkomende info kan je bij afdeling Educatie van het KMSKA terecht, publiekswerking@kmska.be of T+32 (0)3 224 95 61.

Bereikbaarheid

Museum Rockoxhuis ligt in De Keizersstraat 12, op wandelafstand van de Groenplaats.

Te voet naar Museum Rockoxhuis

Op 5 minuten van de KBC-Toren via de Meir, de Sint-Katelijnevest en de Minderbroedersrui naar de Keizerstraat. Het Rockoxhuis ligt op de ‘Rubenswandeling’ tussen de Sint-Carolus Borromeuskerk en de Sint-Jacobskerk.

Met het openbaar vervoer naar Museum Rockoxhuis

Met de trein:

Aankomst in Antwerpen-Centraal. Surf voor meer info over het treinverkeer naar de website van NMBS en de website van Thalys.

Met tram of bus:

Bus 9 richting Sint-Pietersvliet (halte Keizerstraat)

Bus 22, 25 en 26 richting Groenplaats (halte Groenplaats)

Tram 7 richting Sint-Pietersvliet (halte Keizerstraat)

Surf voor meer info over het bus- en tramverkeer naar de website van De Lijn.

Toegankelijkheid

Museum Rockoxhuis is toegankelijk voor andersvaliden.